sâmbătă, 3 septembrie 2011

"Sange albastru" de Melissa de la Cruz

Stiu ca aceasta minunata carte a aparut de mai multa vreme, dar nu prea am avut curajul sa o cumpar. Defapt inca nu am achizitionat cele doua volume care au aparut pe piata, ci le-am citit de la BFF-ul meu, Irina. Vreau sa va spun ca aceste carti trec automat pe locul doi in topul cartilor favorite. Este o serie extraordinara scrisa de un geniu in lumea modei. Melissa de la Cruz este o autoare extrem de talentata care reuseste sa atraga cititorii in cartile ei, precum o rochie Prada doamnele aristocrate. Scriitura Melissei este originala, creativa si mai presus de toate este deosebit de captivanta. Cartile sunt povestite prin prisma a trei adolescente cu statut social diferit: Schuyler Van Alen, o fata obisnuita dupa standardele New York-ului, care traieste cu bunica intr-o casa care pe vremuri fusese celebra pentru ca cei ce locuiau acolo era chiar...clanu Van Alen. Insa in timp numele acesta a decazut mult de pe scara sociala si a ajuns sa fie putin cunoscut. Astfel Schuyler este obligata sa se imbrace original si vintage, cu haine de mana a doua. Dar asta nu o deranjaza de fel pentru ca, foarte curand va face o descoperire care va parea ireala in ochii ei.
    Cea de-a doua "participanta" in depanarea povestii este Mimi Force, o adolescenta super-bogata, bomba sexy a scolii, cu un corp de invidiat care ramane la fel indiferent daca posesoarea mananca trei hamburgeri sau salata de cruditati. Obisnuita ca toata suflarea sa o adore, cu un frate geaman pe masura (care lasa lumea fara suflare) si cu un trecut celebru, Mimi este regina orcarui bal, fata pe care toata lumea o viseaza si o invidiaza. Insa regina scolii Duchanes nu este tocmai ce pare....si nici familia ei sau orice om ce poarta numele Force.
    In sfarsit cea de a treia participanta este Bliss Llewellyn este fata cea noua, prietena oficiala a lui Mimi, o texana superba care rivalizeaza cu "prietena" ei. Fata se simte lasata pe afara pana cand Mimi se hotaraste sa o ia sub aripa ei ocrotitoare, si brusc, peste noapte, Bliss devine umbra lui Mimi, o a doua bomba. Are parte de ce este mai bun, e un fotomodel in devenire si are o inima care este departe de a fi de "pitipoanca". Dat fiind faptul ca inima ei este altfel, se indragosteste de Dylan, un baiat "de jos", prieten cu Schuyler.
   Totul roz si frumos, dar tot echilibrul fragil se spulbera, iar lumea pare ireala cu noutatile care le afla
Schuyler si Bliss. New Yorkul nu este cea ce pare....lumea nu este ce pare. Nu va luati dupa aparente! 
Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu