joi, 12 ianuarie 2012

Paranormal de Kiersten White

Personaj principal: Evie Green
Personaj masculin principal: Lend/Lorethan
Nr. pagini: 348
Editura: Leda
Nota: 3,5/5
Evie are 16 ani si are o slujba la AISP Asociatia Internationala de Securitate pentru Paranormali. Ce mai exact face Evie acolo? Prinde paranormalii care incalca regulile si ii "neutralizeaza", punandu-le dispozitive de urmarire legate de picior. De ce e Evie acolo? Poate vedea dincolo de farmecele paranormalilor, le poate vedea adevarata fata.
Cea mai buna prietene a lui Evie este o sirena, ceea ce mi-a placut, deoarece a fost ceva nou, nu vampir sau varcolac sau zana sau ceva corcitura supermegaciudata. Alisha, pe scurt Lish traieste intr-un acvariu mare - foarte Mare - la centrul AISP.
Evie isi uraste slujba, ma rog, nu in totalitate, dar si-ar dori sa fie si ea ca oricare fata obisnuita care merge la liceu, are prietene cu care sa barfeasca si un iubit. Asta isi doreste Evie. Cartea e narata la persoana 1 si e usor sa experimentezi povestea lui Evie. Un lucru care m-a dezamagit la ea: IUBESTE rozul. Pentru numele lui Dumnezeu, are un Taser roz pe nume Tasey.
In cartea acesta intalnim o creatura magica noua: silful. Mai exact pe Reth, fostul iubit al lui Evie. Pot sa afirm cu toata convingerea ca (citez): "Este un silf psihotic!" O vrea pe Evie, crede ca este proprietatea sa si uneori este de-a dreptul enervant.
Baiatul principal: Lend. Nu stim exact ce este el, stim doar ca isi poate schimba forma dupa bunul lui plac.daca ati citit Casa Noptii, Lend seamana putin cu Erik Night, cum era la inceput in primele 2 volume(dupa aceea este un *** ******** cum zice Afrodita, fanii stiu). Lend este singur si Evie ii castiga incet increderea si simpatia. El este fiinta cea mai apropiata de un baiat de 16 ani pe care o intalnise vreodata.. Cartea se situeaza pe undeva pe langa Blestemul din Swoon si Samge Albastru si Eve(da stiu, numele astea, dar pe Evie de fapt o cheama....nu, nu va spun)
Va recomand cartea aceasta, este destul de amuzanta si o noua carte, pentru cei care s-au plictisit de vampiri si varcolaci. Este si destul de trista si uneori te poate chiar speria. Spor copii! Ciuse!
Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu