marți, 28 februarie 2012

E de la Entuziasm - Eve

Eu astazi stau acasa (ieeeeeeeeeeeee!!! victoria e a mea!) am decis sa mai scriu la rubricuta asta noua. Dupa cum stiti, este ca o descriere a personajului, citate si poate si putine spoilere, dar, aici e vorba de un personaj mai secundar si cu totul genial, deci nu prea avem nu stiu ce spoiler alert.
Despre care Eve vorbim? Despre geniala si exuberanta Eve Rosser, cea mai buna prietena a lui Claire Danvers din seria Vampirii din Morganville.
Eve, regina goth, fata amuzanta cu un simt al umorului mai dezvoltat decat al multori artisti de stand-up comedy este prietena ideala(desi un pic ciudatica) intr-un oras plin de vampiri.

"Claire se apropie nelinistita; avea in fata o Eve nou-nouta, una de care nu era prea sigura ca-i placea. Ii placea de Eve cea vulnerabila, care tipa cand cadea o palarie. Cea din fata ei era neinduratoare si apriga si-i placea sa imparta ordine in stanga si-n dreapta.
-Intinde mana, ii ceru Eve. Claire o intinse, ezitanta. Eve ii tranti in palma ceva rotunjit, din lemn.
Ascutit la un capat.
O tepusa artizanala.
-Cel mai bun prieten al omoratorului de vampiri. Am confectionat o gramada cand ma hartuia Brandon. I-am dat de stire ca, data viitoare cand mai vine sa ma adulmece, o sa ia teapa. Una adevarata."

Deci, pe langa umorul morbid si hobby-urile nu tocmai dragalase, Eve este o fata ca toate celelalte si se gandeste la baieti (...norocoasa), gateste...:

"-Aaa... Eve... pot sa te intreb...
-Despre ce? Eve inca privea incruntata pastele, ca si cum s-ar fi asteptat ca ele sa faca vreo smecherie si sa fuga din oala.
-Despre tine si Michael.
-A! Un val trandafiriu ii colora obrajii. Iar acest fapt, adaugandu-se la cel ca purta culori din afara specrtului modei goth, marginit la rosu si negru, o facea sa arate tanara si foarte draguta. Pai, nu stiu daca e... O, Doamne, el e atat de...
-Fierbinte? incerca s-o ajute Claie
-Fierbine, accepta Eve.
[...]
Eve: Bun. Pastele fac spuma, e bine de stiut. Prea fierbinte. Mult prea fierbinte.
Claire: Cine? Michael?
[...]
Michael: Domnisoarelor, zise el. S-a intamplat ceva si eu nu stiu?
Claire: Pastele au dat in foc."

Eve este o dulceata de fata, mai putin cand vine vorba de vampiri. E deacord cu absolut orice misiune de ucis vampirii, entuziasmul ei fiind naucitor. Are curaj si nu-i e frica sa se lupte cu cei mai fiorosi monstrii din inntuneric.

"Oliver le privea imediat de dincolo de fereastra. Auzira si alte zgomote de sticla sparta, de prin toata casa.
-Fetelor, zise el. Regret ca sunt nevoit sa peocedez asa. Sincer regret. Dar voi nu-mi dati de ales. E ultima voastra sansa. Invitati-ma inauntru si toata povestea s-ar putea sfarsi in mod pasnic.
-Musca-ma de cur! il tachina Eve. A, stai...nu poti, nu-i asa? Nu de acolo, de-afara!"

Deci, daca vreti o carte amuzanta, plina de intrigi si vampiri si romanta subtila, cartea asta e perfecta pentru voi, iar pe Eve n-aveti cum sa n-o adorati.
Reacții:

2 comentarii:

  1. Tipic Eve! Fata asta are o doza de tupeu dragalas...daca putem spune asa. Fain, Iri, fain! Si inca sunt inciudata ca ai stat acasa:). Pe mine era sa ma asculte la georgra..

    RăspundețiȘtergere