duminică, 1 aprilie 2012

M de la melancolie - Michael

A trecut cam multisor de cand am mai scris la rubrica aceasta si mi-a atras atentia, asa ca...here it is.
De data aceasta avem in plan un baiat...si nu orice baiat! Este vorba despre Michael Glass din minunata serie Vampirii din Morganville. Michael este colegul lui Claire si cel care detine casa de sticla (Casa Glass). El este un blond superb cu ochi albastri fermecatori si care canta la chitara:

"Auzi un sunet delicat, cristalin, si-si dadu seama ca Michael canta la parter. Si asta o ajuta: alunga umbrele si transforma sunetele in ceva normal si linistitor"

Cand Michael canta, este doar el insotit de muzica pe care o creeaza, iar un sentiment de melancolie cuprinde casa, toata lumea (Shane, Eve si Claire) oprindu-se sa-l asculte:

"El statea cu capul aplecat, adancit in muzica lui; ii privi degetele, miscandu-se usoare si iuti pe coarde, trupul, balansandu-se in ritm, si avu o profunda senzatie de siguranta. Nimic rau nu i se putea intampla in preajma lui Michael. Pur si simp, o stia."

De obicei, Michael isi pastreaza muzica pentru el si pentru prietenii lui, insa niciun talent atat de mare ca al lui nu ramane nedescoperit:

"Michael potrivi stativul cu o ultima si precisa miscare. Acum, mainile ii erau sigure, increzatoare
-Numele meu e Michael Glass, si sunt din Morganville,
...Michael incepu sa cante; o fraza alerta si complicata, cu care Claire il auzise prostindu-se pe-acasa... dar nici nu mai putea fi vorba de prosteala; aici era talent autentic. Stralucea precum aurul alb, iar muzica se scurgea din degetele lui ca un fluviu de lumina, infasurand-o pe Claire ca o plasa sclipitoare, si ea nu mai indrazni sa respire, nu mai indrazni sa se clinteasca, fiindca Michael canta asa cum nu mai auzise niciodata pe cuneva cantand, dar niciodata."

Desi Michael este eroul zilei, cel care-i salveaza pe toti (sau, mai degraba pe toate, ca numa fete salveaza) este si un baiat normal care se indragosteste de Eve, tipa goth si amuzanta. Dragostea lor ii da putere lui Michael si asta il face sa cante si mai frumos.
Este unul dintre cele mai tari personaje, fiind calm in situatii cand eu mi-as smulge parul din cap, talentul curge din el (aduceti un mop, va rog!) si mai este si superb...si, ma rog, alte calitati nu asa de naturale dar nu vreau sa va stric surprizele celor care n-ati apucat sa cititi Vampirii din Morganville.

Maine poimaine postez la rubrica noua"Who would you choose?" Va place triunghiul din JF Gale-Katniss_Peeta?
Reacții:

3 comentarii:

 1. Categoric imi place triunghiul amoros din "Jocurile Foamei" :)). Abia astept sa vad posterea :*

  RăspundețiȘtergere
 2. De când aşteptam postarea asta! <3 Genial. Aşa mi-l imaginam şi eu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Haa! Te-ai intors? Cum a fost la info? Mersi :X

   Ștergere