joi, 26 aprilie 2012

Umbra noptii de Andrea Cremer

Personaj principal: Calla Tor
Personaj masculin principal: Shay Doran/Ren Laroche
Nr. pagini: 399
Editura: Litera
Nota: 4,5/5

Lumea Callei este o lume diferita de toate celelalte lumi din cartile cu varcolaci citite de mine pana acum (Fior, Altfel de ingeri, Amurg, IM, Setea si Nascuta la miezul noptii - in toate apare cate un varcolac). Lumea aceasta, a Gardienilor, imi aduce mai degraba aminte de lumea lui Rose din Academia vampirilor, Calla avand si ea un caracter asemanator cu al lui Rose. Pana si alegerea ei este aceeasi: dragostea sau datoria. Insa aici se opresc asemanarile.
Calla Tor este o alfa. Destinul ei va fi unit cu cel al unui alt alfa: Ren Laroche. Desi Calla isi stie soarta si o accepta asta nu o opreste din a-l salva pe muritorul Shay Doran (care are un nume amuzant....Shay e doar o porecla :D). Cand stapanii Callei, Pazitorii ii ordona sa-l apere pe Shay, Ren, masculul alfa destinat Callei, devine gelos. Povestea se complica atunci cand Shay si Calla incalca legile citind o carte intrezisa si afland adevarul despre lumea Gardienilor si a Pazitorilor.
Povestea este una originala si spre deosebire de toate porcariile cu luna plina, Calla si Ren sunt liberi sa isi aleaga forma: cea umana sau cea "canina". Mi-a placut extrem de mult ca in principal a fost povestea Callei, insa in paralel au mai fost inca trei minunate povesti de iubire si am aflat mai multe despre fiecare personaj in parte. Descrierea a fost cam putintica, insa numai in ce priveste personajele, in rest a fost OK. Sfarsitul a fost atat de trist.
Va recomand din toata inima sa cititi cartea aceasta. Nu este o poveste clasica despre batalia bine-rau si este plina de romance, dar nu prea siropoasa si Calla e un personaj care stie sa lupte pentru ceea ce-si doreste si are o personalitate puternica (Ai auzit Bianca?!??! - Evernight)
Reacții:

3 comentarii:

 1. Pare interesanta. Trebuie "sa intru" in mood-ul de varcolaci ca sa o citesc :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aaaa, pai nu e greu...oricum mai mult este vorba despre problemele Callei decat despre "lupism"

   Ștergere
 2. Pare interesanta cartea... trebuie sa o citesc si eu curand.

  RăspundețiȘtergere