duminică, 20 mai 2012

Orasul Oaselor (Instrumente mortale 1) de Cassandra Clare

Personaj principal: Clary Fray
Personaj maculin principal: Jace Wayland
Nr. pagini: 479
Editura: Leda
Nota: 5/5
Personaj preferat: Jace Wayland

Am citit Orasul Oaselor dintr-o suflare. Citeam pe unde apucam: la scoala, acasa, sub plapuma la lumina MP3-ului...si pot sa spun ca mi-a placut al naibii de mult aceasta carte. Nu am precomandat-o, nici macar nu m-a interesat pana ce nu am citit primul capitol. Imediat mi-am dat seama ca aveam in fata o carte minunata.
Clary Fray si prietenul sau cel mai bun, Simon Lewis, isi petrec o noapte obisnuita in hipnoticul club Pandemonium. Cand, din intamplare, Clary este martora la o crima pe care o comit niste adolescenti de varsta ei, fata incepe sa-si puna intrebari. Unul dintre tinerii din club, fermecatorul Jace, o urmareste si nimeni, nici macar Simon, nu pare sa-l vada. Dupa ce se cearta cu mama sa si pleaca furioasa la un club cu Simon il intalneste pe Jace, acesta explicandu-i ce este el. Un vanator de umbre. Fat primeste un telefon de la mama sa care-i spune sa stea departe de casa si ea fuge disperata pentru a vedea ce i s-a intamplat mamei sale. In apartamentul lor, Clary este intampinata de un Ravener, un demon periculos cu care aceasta se lupta si in final il distruge, desi este intepata de cratuea.
Pentru a o salva, Jace o duce la Institut, casa vanatorilor de umbre si de aici incepe aventura.
Personajele sunt foarte complexe, fiecare avand propria poveste de viata pe care o aflam pe parcursul romanului. Clary este o eroina principala credibila, reala care are, pe langa problemele umane si probleme supranaturale pe cap. Jace este deasemena un tanar razboinic ce a suferit multe, a carui copilarie a fost dura, lucru care l-a determinat sa aiba un comportament arogant si enervant, desi nu prea ai cum sa nu il adori. Replicile lui spirituale sunt sarea si piperul si ochii lui aurii ar face orice fata sa roseasca.
Personajele secundare sunt si ele foarte frumos conturate: Isabelle, Alec, Magnus, Luke, Valentine..totul se potriveste perfect.
Cartea asta m-a facut sa tip, sa topai, mi-a facut fata sa pice de vreo 4-5 ori si povestea este atat de complicata incat nu te poti opri din citit. Actiunea nu este una obisnuita, iar povestea de dragoste este surprinzatoare si credibila, nu te-am vazut, vai sunt indragostita de tine.
Recomand cartea asta tuturor...este un roman captivant si minunat care merita citit.

Citate:
Clary: Ce inseamna?
Jace: Inseamna: "Vanatori de umbre, aratand mai bine in negru decat vaduvele dusmanilor nostrii inca din 1234!"
Clary Fray & Jace Wayland

Alec: Ce-i asta?
Jace: Este o fata. Sigur ai mai vazut fete pana acum, Alec. Sora ta, Isabelle, este una.
Jace Wayland & Alec Lightwood

"-Ce?
Jace o privea de parca tocmai ii spusese ca il gasise pe unul dintre Fratii Tacuti facand roata, dezbracat, pe hol."
Reacții:

3 comentarii:

  1. Am doua lucruri de spus: superba recenzie si... ahhh, Jace <3

    RăspundețiȘtergere
  2. geiniaaaal...trebe sa intru mai mult pe blogu tau >:D<...a si Jace:like a boss :))

    RăspundețiȘtergere