marți, 26 iunie 2012

The Iron King (Iron Fey 1) de Julie Kagawa

Personaj principal: Meghan Chase
Personaj masculin principal: Ash/Puck
Nr. pagini: 363
Editura: Harlequin Teens
Nota: 5/5
Personaj preferat: Grimalkin

Ok. am avut asteptari uriase de la cartea aceasta.... pfuai ce m-am inselat. Julie Kagawa este una dintre acele autoare care ma poate face sa plang din doar doua cuvinte. Povestea are in centru feele (zanele) deci s-ar putea sa nu va placa la fel de mult ca mie, insa chiar si daca zanele nu sunt subiectul vostru favorit, trebuie macar sa va placa acest volum, daca nu sa-l adorati cum o fac eu.
Meghan, eroina principala, este o tanara hotarata, care desi afla cine este si se confrunta cu probleme romantice nu se lasa absorbita de ele, uitand de tot si de toate. Dupa ce fratele ei este rapit, Meg face tot ce e nevoie pentru a-l aduce inapoi. Sa afli ca cel mai bun prieten al tau este de fapt o fee, si nu oricare, ci una legendara nu este usor, dar Meghan ramane pe pozitii si il convinge pe Robbie - defapt Puck - sa o ajute sa ajunga in lumea feelor. Acolo, ei doi sunt aproape omorati si fortati sa se desparta si asa il intalnim pe personajul meu preferat, Grimalkin, care este nimic mai mult sau mai putin decat cea mai ciudata si tafnoasa pisica vorbitoare din lume...ambele lumi, defapt. Meghan face un targ cu Grim si asa ajunge la curtea Verii, curtea regelui Oberon si (scarbei) reginei Titania. Tinuta aproape ca o prizoniera Meghan reuseste sa scape din Curte doar cu ocazia Elysiumului, o sarbatoare in care Vara si Iarna petrec impreuna. Un dezastru saboteaza petrecerea si Meghan scapa cu ajutorul motanului si in drumul ei spre Curtea Iernii, impreuna cu Puck, fata il intalneste pe Printul Iernii, Ash, care e nimeni altul decat cel ce a incercat sa-i omoare pe ea si pe Puck. Legati de un contract rezultat din alt targ negandit al lui Meghan, ea Ash si Puck (care nu-l suporta prea bine pe printisor) pornesc in cautarea fratelui lui Meghan.
Aventurile lor iau intorsaturi la care nu te astepti, actiunea este alerta, insa nu lipseste romance-ul, povestea de drgoste fiind una nemaivazuta, personajele originale si misterioase, mai ales Grimalkin.
Grimalkin este personajul meu preferat deoarece este un mister. Apare de unde nu te astepti si ii ghideaza pe Meghan si pe ceilalti peste tot, iar cand Meghan il intreaba secretul lui, raspunsul este : I am a cat. 
Puck este bufonul clasei, nascut pentru a iesi in evidenta. Tachinarile dintre el si Ash sunt mortale, iar remarcile lui sarcastice imi amintesc de Simon din IM, desi imi place Simon mai mult (no offense Puck).
Ash este exact cum zice eticheta, un print de gheata. Sentimentele lui trebuie cautate adanc in sloiul de gheata din pieptul lui si ochii de argint nu tradeaza nimic.
In concluzie, cartea este un must-read si am sa incerc din rasputeri sa aduc aceasta serie in Romania :D


Citate:


“Bravo," said Grimalkin, peering down from Cold Tom's chest. "The Winter prince and Oberon's jester agreeing on something. The world must be ending.” 
 - Grimalkin -


“He shook his head, examining the wound again. “It's not frostbitten,“ he muttered. “It'll blister, but you should be fine. You might only lose a couple fingers.“
I glanced at him sharply, but he was smirking. For a moment, I was speechless. Good God, the Ice Prince was making jokes now; the world must be ending.” 


Help me! Vreau sa organizez un concurs cu aceasta carte in format e-book, daca va bagati, eu il fac :D Da e in engleza :)
Reacții:

3 comentarii:

  1. Ai o leapşă de la mine :) http://rose-books.blogspot.ro/2012/06/defecte-si-calitati.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Draguta recenzie, si eu vreau sa citesc de cava timp seria asta dar nu o mai gasesc la biblioteca, e mereu luata de cineva :))

    RăspundețiȘtergere