marți, 3 iulie 2012

The Iron Daughter (Iron Fey 2) de Julie Kagawa

Personaj principal: Meghan Chase
Personaj masculin principal: Ash/Puck
Nr. Pagini: 359
Editura: Harlequin Teens
Nota: 5/5
Personaj preferat: Meghan

In primul rând vreau să spun că nu credeam că am să mai întâlnescvreodată, după Sfidarea (JF 2) un alt al doilea volum dintr-o serie care să îmi placă la fel de mult ca şi primul volum.
In al doilea rând, ador coperta.
Ok, povestea începe cu Meghan, prizonieră l Curtea Iernii, curtea Regini Scorpie Mab şi mama Prinţului Ash, de care Meghan este îndrăgostită (Who blames her? He is soo awesome!). De când a ajuns la curte Ash se parta rece şi distant cu ea. În timpul unei festivităţi în care sceptrul anotmpurilor trebuie pasa iernii, zanele de fier (Iron fey) se strecoara in castel, fura scaptrul si il ucid pe unul dintre fratii lui Ash, Sage. Meghan incearca sa-i explice reginei ce s-a intamplat, insa aceasta nu o asculta si o ingheata total, crezand ca Meghan doar vrea sa acopere actiunile curtii Verii.. Ash o salveaza si cei doi fug impreuna. Pe drum se reintalnesc cu Puck, care si-a revenit dupa somnul lui lung de vindecare si Meghan stie ca va trebui sa se desparta de Ash. Cand acest lucru se intampla fata este trista si disperata. Convinsa ca nu poate lasa lumea zanelor sa fie distrusa de zanele de fier si nici cele doua curti sa se razboiasca fara motiv, Meghan porneste impreuna cu Puck si nelipsitul Grimalkin spre a recupera sceptrul. Ea trebuie sa faca sacrificii uriase, iar ceea ce gaseste ar putea sa-i franga inima si gatul. Intre timp, inca tanjind dupa Ash, Meghan afla despre sentimentele lui Puck fata de ea.
Ce mi-a placut foarte mult la aceasta carte este ca Meghan nu este nehotarata ca o alta gramada de eroine pe care le stim. Nu ii joaca pe degete pe baieti, ranindu-i. Stie clar care este alegerea ei. Este o fata de admirat si la sfarsit face un lucru de care sunt mandra. Nu cred c-am mai fost atat de fericita si n-am adorat finalul unui volum doi asa de mult ca in cazut "Fiicei de fier". Sper din toata inimioara mea care asteapta sa vada ce se intampla mai departe ca o sa avem cartea si in Romania.
Reacții:

2 comentarii:

  1. Mi-ar placea sa citesc cartea asta. Suna bine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e super, mai buna ca volumul 1. Am sa fac mai incolo o campanie de publicar a seriei Iron F in Romania :D

      Ștergere