duminică, 15 iulie 2012

Sacrificiul (Eve 2) de Anna Carey

Personaj principal: Eve
Personaj masculin principal: Caleb
Nr. pagini: 350
Editura: Leda
Nota: 4/5
Personaj preferat: Arden


Acesta este cel de-al doilea volum din trilogie si nu pot sa spun ca mi-a placut la fel de mult ca volumul 1. Actiunea este asemanatoare cu cea din volumul 1 in primele pagini, insa apoi Eve este prinsa si dusa in Orasul de Nisip. Acum un an, fata ar fi dat orice pentru a ajunge acolo. Acum, ea isi doreste doar sa-l vada pe Caleb. La sfarsitul primului volum, Eve si Caleb s-au despartit, el fiind ranit. Cand Eve afla un secret tulburator despre mama sa si despre cine e ea cu adevarat, totul se schimba. 
Desi in primul volum, Eve a fost o eroina puternica si inteligenta, in acest volum face niste alegeri gresite, iar asta ii afecteaza viata.
Caleb este acelas baiat puternic si protector care incearca sa-i ofere iubitei sale o viata normala, insa nu prea ii reusesc planurile.
Arden, prietena lui Eve este o fata care stie sa lupte, viata ei din Scoala pregatind-o pentru supravietuire, insa soarta harazindu-i un alt destin.
Stilul de scris este alert si dinamic si te face sa vrei sa nu te opresti din citit. Personajele sunt complexe, fiecare avand o poveste, mai trista sau mai fericita, in spate. Actiunea nu este asa alerta ca in primul volum, insa unele scene mi-au placut deosebit de mult. 
Volumul este unul destul de bun, avand in vedere ca de obicei a doua carte dintr-o serie este destul de slaba. Sper ca volumul trei sa fie totusi mai asemanator cu volumul 1.
O, da, coperta este minunata. Good job artistilor Leda!
Reacții:

3 comentarii:

  1. Scuze, nu am citit recenzia pentru că încă n-am făcut rost de primul volum şi ştii tu, povestioara cu sopilerele. BTW, coperta e o capodoperă <3

    RăspundețiȘtergere
  2. De regulă autorii de YA o dau în bară cu volumul 2, adică îl fac mai slăbuţ decât primul volum, iar în volumul 3 tot se termină cu bine :)) Faină recenzie.

    RăspundețiȘtergere