sâmbătă, 7 iulie 2012

Vrajitor si vrajitoare (Vrajitor si vrajitoare 1) de James Patterson

Personaj feminin principal: Wisty Algood
Personaj masculin principal: Whit Algood
Nr. Pagini: 350
Editura: Leda
Nota: 5/5
Personaj preferat: Wisty


Povestea fra'ilor Algood incepe intr-o noapte cand sunt luati pe sus         de soldatii Noului Ordin si acuzati de vrajitorie. Avand voie sa ia cu ei doua obiecte personale, parintii le dau o carte si un bat de toba. Inarmati cu aceste arme "ingrozitor de periculoase" Whit si Wisty sunt dusi departe de parintii lor si aruncati intr-o inchisoare pentri copii. Desi vrajitoria pare ceva imaginar, Whit si sora lui desopera ca nu sunt chiar normali, mai ales Wisty, ale caror puteri sunt ciudate si periculoase.
Nu prea stiu ce sa va mai spun ca sa nu stric povestea, asa ca am sa va spun ce mi-a placut mie la carte de i-am dat 5/5.
In primul rand, actiunea este alerta, nu ai momente de respiro deoarece in fiecare pagina se intampla cea, in fiecare capitol, desi scurt de maxim cinci pagini se intampla ceva important. Replicile haioase fac acest volum usor de indragit, la fel si cei doi frati vrajitori, Whit fiind cel calm, insa gata sa lupte pentru sora lui, iar Wisty... ea e o tornada vie cu niste replici in ea de pici pe spate. Cartea este usoara, potrivita pentru toate varstele, elementul romance fiind si el prezent, insa nu asa de mult ca in alte carti. Peropetiile fratilor Algood sunt originale, James Patterson creeand un univers cu mai multe straturi.
Pe masura ce inainteyi cu lectura, personajele evolueaza. Tradarile si comploturile sunt neasteptate s te uimesc. Vrajitor si Vrajitoare este asemanatoare lui Maximum Ride, si nu ma pot abtine sa nu dau citatul acesta:


(...)Sau poate c-o s-a facem doar sa ne creasca aripi si-o sa zburam de-aici.
 -Mda. Copii cu aripi... Asta-i mai probabil.
             Whit & Wisty


Si un alt citat:
"Asadar, cum faceti voi - oriunde va aflati? Ascultati, va rog, traiti clipa, oricat de ingrijorati ati putea fi pentru ceea ce urmeaza. E creierul vostru, e viata voastra, e atitudinea voastra... Iesiti in lume si umpleti-va cu privelisti, sunete si idei care sunt mai mari decat voi  Stim cu totii din istorie - ca sa nu mai vorbim de realitatea prezenta - ce se poate intampla daca tacem din gura si facem ceea ce ni se spune sa facem."
          - Wisty -
Reacții:

2 comentarii:

 1. Drăguţ :3 Uh, scuze, nu mă pot abţine, trebuie să vezi video-ul ăsta: http://www.youtube.com/watch?v=iGmAEBJUUcA&list=FLmWCId3bSZX6OuIKEGoTtjA&index=1&feature=plpp_video
  Nu mă pot opri din rânjit :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai de capu' meu!!! >:D< mersi mersi mersi ca mi-ai zis de el, e awesome :D
   Vai sa vezi sa vezi sa vezi ce tare ii volumul 3....si DI, uff, abia astept sa-ti vad reactia la Will Herondale :D

   Ștergere