miercuri, 15 august 2012

From other countries (3)

!. Inside out de Maria V. Snyder

Tine-ti capul jos.
Nu iesi in evidenta.
Caci altfel.
Eu sunt Trella. Sunt un Curatator. Un nimeni. Unul din miile care lucreaza la nivelele inferioare, tinand Interiorul curat pentru Cei de Sus. Am un singur prieten, imi fac treaba si ma straduiesc sa evit copoii. 
Si ce daca folosesc din cand in cand tevile ca sa ma strecor in nivelele superioare? Nu-i ca si cum nu mi-as risca decat propria viata! Asta pana cand pornesc accidental o rebeliune si devin liberul ales pentru a conduce o revolta.






2. Half-Blood de Jennifer L. Armentrout

Hematonii descend din zei si oameni, iar copii a doi hematoni puri au puteri ca ale zeilor. Copii hematonilor cu muritorii - nu prea. Acei copii (Half-Bloods) au doua alternative: sa se antreneze ca santinele si sa vaneze daimoni, sau sa devina servitori in casele Celor Puri.
Tanara Alexandria de 17 ani si-ar risca mai degraba viata luptatnd decat sa ajunga o sclava care curata toaletele. Insa sunt niste reguli pe care cei de felul ei trebuie sa le urmeze. Regula #1: Fara relatii intre cei pursange si jumatati (habar-na-m cum sa traduc half-bloods si sa sune bine, dar ati prins voi ideea). 
Din pacate pentru Alex, ea are o pasiune pentru pursangele sexy Aiden. Insa asta nu e cea mai mare problema a sa. Sa supravietuiesti destul ca sa ajungi sa absolvi e. Daca nu, Alex va fi supusa celei mai nasoale sorti. Sa fie transformata in daimon si vanata de Aide. Ceea ce ar fi categoric naspa!


3. A Need So Beautiful de Suzanne Young

Cea mai buna prietena al Charlottei crede ca aceasta ar putea fi medium. Iubitul ei crede ca aceasta il inseala, insa Charlotte stie ce e in neregula cu ea. Este una dintre cei Uitati, in fel de inger care traieste pe pamant si simte Nevoia - un sentiment puternic ce o indeamna sa ajute pe cineva, de obicei un strain.
Dar Charlotte nu voia aceasta responsabilitate. Ea vrea sa-si ajute prietena cea mai buna a carei viata scapa de sub control. Vrea sa fie in bratele iubitului ei pentru totdeauna. Dar, pe masura ce Nevoia devine mai puternica si incepe sa devine periculoasa, amenintand soarta Charlottei.
Existenta ei, cine a fost, este si va fi, este in pericol de a disparea.
Charlotte va trebui sa aleaga: isi va imbratisa soarta de Uitata si se va lasa rupta din vietile tuturor persoanelor pe care le iubeste, sau va lupta, riscand consecintele, oricat de mari ar fi acestea?


Descrierile preluate si traduse de moi de pe Goodreads. Hope you like it!
Reacții:

2 comentarii: