duminică, 14 iulie 2013

Reactie in lant (Chimie perfecta 3) de Simone Elkeles

Personaj principal: Nikki Cruz
Personaj masculin principal: Luis Fuentes
Nr. pagini: 377
Editura: Leda
Nota: 5/5
Personaj preferat: Nikki... ok, ok, Luis

O alta serie legendara se incheie mult prea repede. Chimie perfecta este una dintre cele mai frumoase carti pentru adolescenti si faptul ca spune niste povesti care sunt cat se poate de apropiate de realitate ma face sa le iubesc si mai mult. Cred ca acest gen de carti ar trebui studiate la scoala. Cartile care te invata despre viata si despre pericolele din jurul tau si sunt si pe intelesul nostru, al adolescentilor. Nu cred ca romane ca Fratii Jderi si Baltagul ar mai putea sa ne lumineze mintile prea mult. Inteleg ca sunt romane istorice si au valoare, dar daca ar fi introduse si carti de genul celor scrise de Simone Elkeles, cred ca mult mai multi tineri ar citi. Si sa recenzez si eu cartea ca nu sunteti aici sa imi aflati parerea despre sistemul scolar.
Nu ma asteptam la nimic mai putin din partea superbei Simone Elkeles! Este o scriitoare indubitabila si nu cred ca ar fi putut incheia seria mai frumos de atat. Povestea lui Luis si a lui Nikki incepe la o nunta, cu o Nikki foarte furioasa lovindu-l pe Luis unde-l doare mai tare. Doi ani trec si cei doi sunt reuniti de niste circumstante nu chiar asa de fericite. Atractia dintre ei este avidenta, chiar daca niciunul dintre ei nu isi da seama. Nikki nu mai are incredere in baietii mexicani... Nikki nu mai are incredere in baieti in general, iar Luis... Luis este un Fuentes care nu se poate duce sa cumpere budinca fara sa dea de bucluc. Incurcat cu Banda Latino Blood si indragostindu-se de Nikki trebuie sa faca o alegere care ii va influenta restul vietii, iar Nikki refuza sa accepte ca s-a indragostit de Luis, dar inima ei nu o asculta.
Doua suflete zbuciumate, doua inimi mari care au cunoscut dureresi doi oameni cum nu se poate mai perfecti unul pentru celalat. O poveste de dragoste construita intr-o lume periculoasa care supravietuieste maniei bandelor si fricii de a simti adevarata iubire. Un final exceptional al unei serii ce-ti taie respiratia. Miss Elkeles, ma inclun in fata dumneavoastra!
Si multumesc din suflet editurii Leda pentru un roman ce imi va ramane in inima pentru totdeauna.


Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu